12 Aralık 2014 Cuma

BODRUM MANDALİNASI İLE KİNOALI KEREVİZ

                                     

Malzemeler
1 adet büyük boy kereviz sapları ile 
3adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 kase kırmızı kinoa
2 kase sıcak su
5,6 adet mandalina
2 adet limon
1 bardak zeytinyağ
Değirmen tuz


YAPILIŞI

Soğanlar küçük doğranır,zeytinyağında pembeleşirken,havuçlar ilave edilir,4 dakika sonra kinoalar ve sıcak su konur,kapağı kapatılır,kinoalar mısır gibi patlayıncaya kadar pişmesi beklenirken
Kereviz bütün olarak yıkanır,kabukları soyulur,ve her soyulan bölgeye derhal limon sürüle sürüle beyaz kalması  sağlanarak istenilen boyda dilimlenir,her dilim limonlanır,diğer tarafta mandalinaların kabukları bir tabağa rendelenir,başka kaseye  suyu sıkılır,kinolar patlayıp beyazlanınca mandalina suyu tencereye dökülür ve limonlu kerevizlerde ilave edilir,hepsi  beraber pişirilir,
Limonla ovulan kerevizler pişme süresinin sonunda hala bembeyazdır,servis tabağına aldığınız yemeğinize ,önceden rendelediğiniz mandalina kabuklarını serperek kırmızı kinolar ile muhteşem lezzet ve aromayla tamamlanacaktır.AFİYETLE.

2 yorum: